May 26, 2010

Setahun Jagung...

SAYA BUDAK BARU BELAJAR

2010..tahun yg ckup bermkna buat aku..ada 2 perkara baru yang baru aku buat spanjang hidup 23 tahun di dunia ni..

>>>>>1- Driving

>>>>>2- Ber"Blog

Al-kisahnya pasal driving ni..entah la aku pun x tau napa susah sgt la aku nak lulus jpj tu..org lain,,skali hentam je trus lulus..aku ni dah berkali2 hentam pun asik GAGAL je..hampeh btul...ni sbb Bukit la..JPJ test kan ada 3 bhgn..

  1. Bahagian A -Computer Test
  2. Bahagian B- Litar...(Bukit, 3 penjuru & parking)
  3. Bahagian C - Laluan..-> yang ni test drive kat jalan raya..markah lulus 17 ke atas..markah full 20
 p/s: aku dah tau korang tau..aku saje jer nak refresh memory...huhuhu

yang menjadi masalah pada aku nak lulus yang B tu..Even 2 kali test jpj pun,,masih lagi failed n that time aku btul2 frust,,siap nangis lagi kat dlm toilet...huhuhu 


then pas yg 2nd test tu..aku rasa give up n trauma,,aku rasa cam x nak je pegang stereng kreta tau..nasib baik la ayah aku pujuk2..stelah berdozen kali pujuk..AKHIRNYA,,percubaan kali ketiga..aku lulus jugak,,,yeah000000!!!

skrg ni dah hmpir 3 bulan aku drive n aku ada benda yang sgt x puas hati dkt pemandu2 kat Malaysia ni...X TAU NAK MENGHORMATI PEMANDU LAIN...setahu aku la..sumber2 dari pengalaman org lain..HON KRETA di anggap sgt biadap dkt negara lain..tp dkt Malaysia ni..main sesuka hati mak bapak drg je HON2..Mcm la bapak drg punye jalan raya..at least bg la signal lain...jgn la hon...kan kena hormat menghormati sesama lain walau mcm mana pun situasi kita,,,

aku rasa mcm nak suggest je msa blaja memndu tu,,,masukkan syllabus "JGN HON" dlm etika memandu,,jgn hon sesuka hati,,,TP rasanya mmg dah ade..cuma,, segelintir masyarakat ni kurang peka ngan etika2 ni..masuk sekolah memandu skdr nak lulus je...

okeh..we move on to the next topic..."ber "BLOG"...

The reason y aku tergerak nak buat blog bukan sbb nak kaut keuntungan ke apa..cuma aku anggap blog ni mcm diary aku,,,cuma...bezanya dlu..mak leh curik2 baca diary aku tnpa kebenaran aku..skrg,,diary aku ni dah x yah nak curik2 baca dah..dah mmg untuk bacaan umum..apa yang penting aku dpt share pengetahuan ngan org2 yang baca blog ni la,,sbb aku pun ada dpt bnyk information from blog org lain..n blog ni bagus jugak sbb mengasah dan mendidik orang Malaysia ni untuk berfkir..x la nnt masa umur dah 50 tahun dah nyanyuk sbb otak dah jrg gune..hehehe..

ada bnyk benda lagi aku kena blaja untuk tulis blog ni..misi aku supaya kita leh sama2 blaja anything from blog ni..aku pun kena work hard to become a good blogger..so kita sama2 doakan la agar my mission become possible....

p/s: saje jer aku type budak <-- mcm ni..sbb aku pun bukan budak lagi...

ok smpi ketemu lagi d blog yang laen,,,,bye2





3 comments:

  1. youve got an award
    check it out my blog ya

    ReplyDelete
  2. ok babe..thanks for following..

    ReplyDelete
  3. youve been tagged
    view my blog oqeh

    ReplyDelete

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

:)

Lilypie Pregnancy tickers